Pluimveehouders die gecertificeerd zijn voor de Beter voor Natuur & Boer - Kip zetten, bovenop de Beter Leven Keurmerk 1 ster certificering, extra stappen op het gebied van dierenwelzijn, klimaat en transparantie in de kippenketen.  

Beter voor de Kip betekent

Beter voor Natuur & Boer kippen zijn van een langzaam groeiend ras. Deze kippen leven langer en krijgen meer leefruimte. Zij kunnen rondscharrelen in stallen die voldoen aan Beter Leven Keurmerk 1-ster criteria voor vleeskuikens en krijgen extra speelmateriaal en strooigraan. De gezondheid en het welzijn van individuele dieren wordt continu verbeterd door middel van een intensief monitoringsprogramma.

Beter voor de Natuur betekent

Om de klimaatimpact van kippenvlees te verkleinen werken de pluimveehouders aan het verkleinen van de CO2-footprint. De herkomst van grondstoffen in veevoer levert een belangrijke bijdrage aan de CO2-footprint. Daarom wordt er gestreefd naar optimaal gebruik van reststromen en wordt er groene stroom gebruikt door alle schakels in de keten.

Beter voor de Boer betekent

Deelnemende pluimveehouders ontvangen een duurzaamheidspremie voor hun duurzaamheidsinspanningen, boven op de marktprijs voor Beter leven Keurmerk 1 ster voor vleeskuikens. Daarnaast worden er lange termijn afspraken gemaakt en geldt er een afname commitment om de verduurzaming ook in de toekomst te waarborgen.

Documenten

Beter voor Natuur & Boer - Kip 1.0 - 21 november 2023

icon

Meer weten?

Neem contact met ons op via het contactformulier

Naar het contactformulier

Onze programma's