Met Beter voor Natuur & Boer - Aardappelen, groente en fruit, werken telers uit Nederland aan verschillende initiatieven die ervoor zorgen dat de impact op het klimaat wordt verkleind en de biodiversiteit wordt verbeterd. Telers krijgen een premie voor de duurzaamheidsinspanningen die zij doen en er geldt een afname commitment. Ook worden er lange termijn afspraken gemaakt tussen ketenpartner, inkoper en teler voor minimaal 3 jaar.

Alle Beter voor Natuur & Boer gecertificeerde telers zijn ook Global G.A.P. en GROW add on gecertificeerd. Dit is een internationale onafhankelijke standaard voor voedselveilige productie van aardappelen, groente en fruit.

Beter voor de Natuur betekent

Er zijn afspraken gemaakt over energiebesparing en het verkleinen van de CO2- footprint. Daarnaast wordt ingezet op het bevorderen van meer (bodem)biodiversiteit: een gezonde bodem vol leven zorgt voor sterke gewassen die minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben.

Beter voor de Boer betekent

Deelnemende telers ontvangen een premie voor hun duurzaamheidsinspanningen. Daarnaast worden er lange termijn afspraken gemaakt en geldt er een afname commitment om de verduurzaming ook in de toekomst te waarborgen. Hierdoor kunnen partners op een verantwoorde manier investeren in onder andere bodemgezondheid en duurzame technieken en innovaties. Nu en in de toekomst.

Documenten

Beter voor Natuur & Boer - AGF 1.0 - 21 november 2023

icon

Beter voor Natuur & Boer - bijlages AGF 1.0 21 november 2023

icon

Meer weten?

Neem contact met ons op via het contactformulier

Naar het contactformulier

Onze programma's